De Venlose boerderijen, molens en kastelen

De Venlose boerderijen, molens en kastelen, een historiserend overzicht_voorzijde (453x640)De Venlose boerderijen, molens en kastelen is een naslagwerk waarin zowel bestaande als verdwenen kastelen, boerderijen en molens worden behandeld.

Tijdens een drie jaar durend onderzoek, waarbij ik me in eerste instantie richtte op de Venlose vestingwerken waarbij ik stuitte op vele vestingmolens, besloot ik de boerderijen en kastelen erbij te betrekken. Tevens breidde ik het overzicht uit naar de gemeentegrenzen, waardoor het boek een overzichtelijk totaalbeeld geeft, van Belfeld tot Arcen en van de grens met Duitsland tot aan Zaarderheiken.

De kastelen werden erbij betrokken omdat vrijwel alle boerderijen en molens schatplichtig waren aan land- of kasteelheren, en de grens tussen kasteel en boerderij soms niet geheel duidelijk is. Het resultaat is een encyclopedisch overzicht van circa 250 boerderijen, bijna 40 molens en evenzoveel kastelen. Het boek telt 164 pagina’s en 180 foto’s (zwart/wit), zowel van rond 1900 als recent genomen.

Het boek is uitsluitend verkrijgbaar in boekvorm. U kunt het bestellen via bol.com, boekhandel Koops en antiquariaat ’t Boekhuis (beiden in Venlo). Ook kunt u het voor €10,- (plus verzendkosten) rechtstreeks bij mij bestellen via het contactformulier.

Geef een antwoord