Feest in het Park

Twee jaar geleden kon ik niet bij het Zomerparkfeest zijn, omdat ik in Mexico woonde. anderhalf jaar geleden kwam ik terug naar Nederland en Venlo. Vorig jaar maakte ik voor het eerst sinds lange tijd dit evenement mee als bezoeker in plaats van vrijwilliger (wat ik altijd met veel plezier heb gedaan).

Dit jaar ben ik eveneens bezoeker en geen vrijwilliger, hoewel mijn dank en hart uitgaat naar de meer dan 400 mensen die – zonder er iets voor terug te verlangen – zich 4 dagen lang uit de naad werken om het de ruim 80.000 bezoekers naar hun zin te maken.

Aanvankelijk had ik wat opmerkingen over de programmering, met opmerkingen en reacties van – onder andere – Luud Pieko en Stefan Hugues, maar na een tijdje kwam Tim Gaal met een aantal suggesties die het voor mij toch meer dan interessant maken om weer 4 dagen lang in het Julianapark te vertoeven.

Ook met Manpreet Gill heb ik aan de vooravond even kort gesproken over de mogelijkheden om weer vrijwilliger te worden. Hoewel het slechts een paar minuten duurde, was het een zeer prettig gesprek en biedt het voor mijn persoon perspectieven voor de editie 2016. Dit jaar zal ik echter als bezoeker het park blijven bezoeken.

Sinds enkele jaren ben ik ook fervent Vriend van het Zomerparkfeest. Aanvankelijk had ik mij als Vriend aangemeld onder de naam van mijn toenmalige vrouw, maar sinds kort onder mijn eigen naam.

Enkele dagen geleden werd alles omgedraaid. Waar ik voorgaande jaren mensen opriep om vooral dit prachtige feest te bezoeken, werd ik ineens door Rob Linssen en zijn vriendin Rosario Batista Q uitgenodigd om naar het Zomerparkfeest te komen. Zo kan het dus gebeuren dat een die-hard parcoholic reeds in mijn eerste jaar als zodanig gebombardeerd door Frans Josten) als ik ineens door vrienden als Corina Brouwers en Arjan van den Bosch en mijn neef en diens vriendin word uitgenodigd om elkaar in het park te treffen.

Met dit langdradige bericht wil ik laten zien hoe het leven kadootjes geeft. Ik ben er trots op dat ik een aantal jaren vrijwilliger ben geweest, en nu Vriend, van een festival dat langzamerhand door de rest van Nederland wordt ontdekt, onder andere door 3FM (donderdagavond, vriendenpodium) en andere media die het festival omschrijven als een van de prachtigste festivals die je misschien (nog) niet hebt ontdekt.

Rom van Strijp, met al die vrijwilligers, vrienden, leveranciers, sponsoren en duizenden bezoekers hebben jullie er weer een weergaloos festijn van weten te maken, reeds op de eerste dag!! Ik zie jullie allemaal graag weer op dag 2 van het Zomerparkfeest.

Zie Zomerparkfeest

 

Geef een antwoord