Venlo onder vuur is een naslagwerk. Het boekwerk beschrijft de meer dan twintig belegeringen die de Maasstad heeft gekend over een periode van meer dan 500 jaar, vanaf de stadsverheffing in 1343 tot aan de slechting van de vestingwerken in 1867.

Karel de Stoute, Maximiliaan van Oostenrijk, Lodewijk XI van Frankrijk, Karel van Egmont, Margaretha van Oostenrijk, Truuj Bolwater, keizer Karel V, Willem van Oranje, de hertog van Alva, Alexander Farnese, Frederik Hendrik de stedendwinger, kardinaal de Richelieu (bekend van boek en film De Drie Musketiers), John Churchill (voorvader van sir Winston Churchill), Menno van Coehoorn, Frederik II van Pruisen (tegen wiens bewind Hulster Heinke vocht met zijn bende), Napoleon Bonaparte die bij zijn entree in de stad de menigte zou hebben ontweken en linksaf de – toen nog – Kleine Begijnengang insloeg, en wiens paard er volgens overleveringen een hoefijzer verloor; sindsdien wordt dit de Keizerstraat genoemd.
Het zijn zomaar een aantal grote namen uit de geschiedenisboeken, die Venlo belegerd hebben. Stuk voor stuk worden zij besproken, naast de belegeringen zelf natuurlijk. Ook achtergronden worden toegelicht, zoals de Eerste en Tweede Gelderse Successieoorlog, het Traktaat van Venlo, de Tachtigjarige Oorlog, de Vrede van Munster, of de Spaanse Successieoorlog. Ze komen allemaal aan bod in dit overzicht.

Het boek is rijk geïllustreerd in kleur, en bevat tevens nog nooit eerder gepubliceerde informatie.

Formaat:155mm x 235mm,

Publicatiedatum: mei 2017

Uitverkocht

 

Sku
vov1
Description
PK2017VOV
Product Options
#OptionPriceDownloadFile Size
1Venlo onder vuur (epub)€3,98
2Venlo onder vuur (pdf)€3,98
Shipping
Shipping Rate:
Order PK2017VOV

Geef een antwoord